TROBAT

TROBAT

Projecte Pilot per a la recuperació de varietats tradicionals en conreu ecològic de la DO Costers del Segre
Ajut a la Cooperació per a la Innovació. Operació 16.01.01 del PDR de Catalunya 2014-2020.

El Trobat és una varietat antiga de raïm negre molt característica de les comarques de Ponent. S'utilitza per vinificar i en resulten vins rojos, lleugers i de sabor particular. Actualment, el seu conreu està en forta regressió i només sobreviu en algunes vinyes dedicades a l’autoconsum.

Els objectius del projecte són:

  • Introducció de nous productes en el mercat: vins ecològics monovarietals de trobat, varietat de Vitis vinífera àmpliament conreada històricament per tot el territori de la DO i actualment en perill de desaparició.
  • Enriquiment genètic del potencial productiu de la DO, amb una millor tipificació d’una varietat lligada al territori, que permeti donar al consumidor final una idea més acurada dels diversos “terroirs” de la DO
  • Enriquiment de les eines a disposició del sector, cellers i viticultors, per obtenir productes d’un major valor afegit.

El seguiment tècnic té per objectiu l’avaluació agronòmica i enològica d’una varietat  present històricament al territori de la DO costers del Segre i que actualment està en perill de desaparició en aquest mateix territori.

Denominació d'Origen Costers del Segre ha liderat en el projecte GO-DARP TROBAT: Noves vinificacions de la varietat recuperada Trobat en conreu ecològic de la DO Costers del Segre. Podreu trobar més informació aquí.
“Projecte finançat a través de l'Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020”