EL CICLE POLIÈDRIC DE TASTOS DE LA DO COSTERS DE SEGRE APLEGA MÉS DE 120 PROFESSIONALS

EL CICLE POLIÈDRIC DE TASTOS DE LA DO COSTERS DE SEGRE APLEGA MÉS DE 120 PROFESSIONALS

El Cicle Polièdric de tastos virtuals, organitzat per la Denominació d’Origen Costers del Segre en col·laboració amb el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, arriba al seu punt i final amb més de 120 professionals participants. Amb l’objectiu de donar a conèixer la diversitat i riquesa de la DO Costers del Segre, el Cicle de Tastos ha abordat diferents temàtiques com Cellers d’Altura, Petits Productors, Novetats, la Dona als cellers de la DO i el darrer sobre la varietat Macabeu tancant el cicle.

Els cellers de la DO participants han mostrat l’expressió i la singularitat dels seus vins a professionals del món del vi de diferents àmbits: premsa especialitzada, prescripció, restauració, botiga especialitzada i sommelieria. Els actes han comptat amb la participació del Diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert i el president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné així com de la participació alternada de Josep Pelegrín, millor Sommelier d’Espanya 2016 i Sílvia Culell, periodista i sommelier, membre de l’equip de redacció del vi a la Bullipedia de ElBulliFoundation, com a moderadors i conductors dels actes.

El darrer tast del Cicle Polièdric, sobre l’expressió de la varietat Macabeu a la DO Costers del Segre, va tenir lloc ahir, 19 d’abril i va profunditzar en aquesta varietat que, tal com apunta Tomàs Cusiné, “és una de les varietats emblemàtiques dins de la DO Costers del Segre essent una de les varietats més plantades” i “més interessants pel futur de la DO i també pel present” . El president afegeix que a la DO Costers del Segre trobem “macabeus amb cos i estructura que fa que sigui una varietat que permet el seu envelliment i criança”. Els vins del tast sobre la varietat Macabeu van ser: Sotneral blanc (Finques de Verdú) 2019 del celler Carviresa, Vallisbona 89 2018 de L'Olivera, Guilla 2017 de Cercavins, Finca Racons 2017 de Tomàs Cusiné i Roc de Foc 2013 del celler Clos Pons.

Tots els cellers participants al Cicle Polièdric: Tast Cellers d’Altura: Vila Corona, Batlliu de Sort, Cérvoles Celler, Mas Blanch i Jové i Terrer del Pallars. Tast Petits Productors: Boldú Viticultors, Matallonga, Vinya els Vilars, Celler de Sanui i Mas Ramoneda. Tast de Novetats: Celler del Montsec, Castell del Remei, Solana Roivert, Raimat, Purgatori i Costers del Sió. Tast Dones a la DO: Petit Duran, Vall de Baldomar, Cal Cabo, El Vinyer, Comalats i Analec. Tast Varietat Macabeu: Carviresa, L’Olivera, Cercavins, Tomàs Cusiné i Clos Pons.