DO Costers del Segre rep al tastador de la prestigiosa Guía Peñín en la seva edició pel 2020.

DO Costers del Segre rep al tastador de la prestigiosa Guía Peñín en la seva edició pel 2020.

El tastador de la Guía Peñín, Sr. Javier Luengo, ha expressat que la DO Costers del Segre té una llarga trajectòria i on la tipicitat la marquen les vinyes velles en clima continental i caràcter mediterrani.

Lleida, 4 de Març de 2019. DO Costers del Segre ha rebut avui al tastador de la prestigiosa Guía Peñín 2020, Sr. Javier Luengo, en un tast que ha tingut lloc a la seu del Consell Regulador.
En total, 25 cellers han presentat els seus productes a la Guía Peñín 2020 i s’han tastat 102 vins, 52 negres, 33 blancs, 7 rosats, 7 escumosos i 3 dolços, una xifra molt similar al nombre de vins presentats l’any anterior.

El Sr. Javier Luengo, en declaracions als mitjans convocats, ha destacat l’excel·lent qualitat dels vins de Lleida. A més, ha comentat que els vins negres de la DO Costers del Segre són vins de tall tradicional i estil seriós, que es caracteritzen per tenir un molt bon treball de la fusta (sense excessos de bóta), criances llargues i gran capacitat d’envelliment. En el cas dels vins blancs, destaca en gran mesura la frescor, amb elaboracions més atrevides i trencadores.

Tot i que la Guía Peñín 2020 no es publicarà fins el mes d’octubre es podran consultar els resultats en unes 4 setmanes a la pàgina web de la Guía. L’acte ha estat presidit per la Secretària Tècnica de la DO Costers del Segre, Sra. Olga Codina, la qual ha expressat l’agraïment al Sr. Javier Luengo per les bones puntuacions que han obtingut els vins de Lleida en els últims anys en aquesta prestigiosa guia, reconeixent així l’alta qualitat dels vins del nostre territori i un aval a la feina ben feta.

La Sra. Codina ha destacat l’esforç continu que fan els cellers de la DO Costers del Segre per fer créixer any rere any la qualitat i singularitat dels seus vins, marcats per un clima continental i un ferm compromís cap a la sostenibilitat, recordant que la DO Costers del Segre és pionera en la implantació d’un programa de sostenibilitat propi.

En la passada edició de la Guía Peñín 2019, els vins de Costers del Segre van ser puntuats amb gran nota. De les referències que es van presentar, 75 van ser considerats Molt Bons (85 a 89 punts), 54 Excel·lents (90 a 94 punts) i 1 Excepcional (95 a 100 punts). La màxima puntuació recaigué per segon any consecutiu al vi Cérvoles Estrats 2015 de Cérvoles Celler que amb 95 punts, repetia en el podi dels millors vins de la Guia considerats excepcionals.

Aquest any, i després de l’èxit de la primera jornada que tingué lloc l’any passat, la DO Costers del Segre ha organitzat la “II Jornada d’Ampolles Obertes”, en la qual s’ofereix a prescriptors i restaurants de la província de Lleida la possibilitat de tastar en primícia els vins que triomfaran en la propera edició de la Guía Peñín 2020.

Guía Peñín està elaborada per José Peñín, periodista i expert vitivinícola, en col·laboració amb un equip d’experts professionals del món de l’enologia. Durant varis mesos s’han realitzat meticulosos tastos de vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una àmplia visió del panorama enològic espanyol.