Mas Blanch i Jové premi d'enoturisme d'Art i Cultura

Mas Blanch i Jové premi d'enoturisme d'Art i Cultura

El celler ha obtingut el guardó Art i Cultura dels I Premis d’Enoturisme de Catalunya

El celler Mas Blanch i Jové obté el guardó en la categoria Art i Cultura en els I Premis d’Enoturisme de Catalunya per la seva aposta de vincular vi i art i crear tot un univers artístic únic a La Pobla de Cérvoles.El celler fou dissenyat pel pintor Josep Guinovart i aquest també fou l’ideòleg de La Vinya dels Artistes, un original espai on escultures magistrals i de grans dimensions conviuen amb els ceps, les oliveres i les alzineres, d’una manera harmònica i orgànica. Actualment les obres que es poden veure a l’aire lliure són: La Llum Planant damunt la Terra de l'Esteve Casanoves, L'Orgue de Camp del Josep Guinovart, La Sargantaneta del Carles Santos, El Cap de Bou del Joan Brossa i Signatures nº1 de la Susana Solano i l'obra pictòrica La finestra de Papillon del Gregorio Iglesias.

A més, a dins del celler es poden veure les següents obres: In Vino Veritas de Josep Guinovart, l'increïble Entre el Cel i la terra de Gregorio Iglesias i Primeres Notes del Cant de l'Hortolà d'Esteve Casanoves i Josepe Gil, a més de d'altres quadres de Josep Guinovart inspirats en la terra i el vi.

Totes aquestes obres es poden visitar cada dissabte i diumenge de 11 a 2pm i s’acompanyen les explicacions d’un tast d’oli ecològic de les seves oliveres amb torradetes i de tres dels vins Saó (que han obtingut nombrosos premis i reconeixements i havent estat destacats recentment per la publicació americana Wine Enthusiast i que sortiran en la seva edició del mes de juny de 2015).

En total s'han entregat 6 premis d'enoturisme repartits en 6 categories: Allotjaments, Restaurants, Art i Cultura, Experiències enoturístiques a cellers, Experiències enoturístiques que ofereixen agències de viatges i Pràctiques sostenibles responsables d'enoturisme. El resultat dels I Premis d'Enoturisme de Catalunya es va publicar el passat divendres dia 24 d'abril de 2015 en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.