Vinya els Vilars comença la verema amb molt bones perspectives

Vinya els Vilars comença la verema amb molt bones perspectives

Desprès d’un intens any de preparació l’hora de recollir el fruit de tots aquests mesos d’esforç ha arribat per al celler Vinya el Vilars d’Arbeca, que el passat dilluns va obrir la seva verema començant la collita recol•lectant el seu merlot.

El passat dilluns 9 de setembre, el celler Vinya els Vilars d’Arbeca va posar el punt de partida a la seva temporada de verema començant amb la recol•leció del seu merlot. Rosa Zarza, enòleg d’aquest celler inclòs a la DO Costers del Segre, augura una bona collita amb un merlot ben equilibrat, amb un grau d’alcohol probable no molt elevat i una acidesa que donarà com a resultat un vi de llarga vida.

Les darreres plujes han contribuït de manera positiva a aconseguir aquest bon equilibri, així com un raïm força sa, circumstàncies que fan preveure una bona campanya. En aquest sentit, cal destacar que enguany les condicions climatològiques -temperatura i pluviometria- pel que fa al creixement i maduració del carrolls han estat més favorables que l’any passat.

Per al proper dilluns 16 de setembre està prevista l’inici de la collita del Sirà, la segona de les varietats de raïm plantades per aquest celler. El merlot i el sirà són les dos varietals utilitzades pel celler Vinya els Vilars d’Arbeca en la elaboració dels seus vins (Vilars Roble, Vilars, Leix, Gerard i Tallat de Lluna).

La collita d’enguany arriba a les dates de verema habituals per aquest celler ubicat a la subzona de les Garrigues, a diferència de l’any passat que, degut a les adverses condicions climatològiques de l’estiu per al creixement del raïm, es va avançar al mes d’agost. En aquest sentit, cal destacar que enguany el rendiment per kilogram de raïm serà molt més bo que en 2012, així com la qualitat del producte recol•lectat.

Com anys enrere, el celler ha apostat per una verema de tipus tradicional a l’hora de recollir la seva producció.