RAIMAT MARCA L’INICI DE LA TEMPORADA DE VEREMA AMB LA SEVA COLLITA MÉS ECOLÒGICA

RAIMAT MARCA L’INICI DE LA TEMPORADA DE VEREMA AMB LA SEVA COLLITA MÉS ECOLÒGICA

El celler centenari posseeix les vinyes més grans en propietat de tota Europa i es convertirà en un dels principals cellers amb producció certificada com a ecològica
• Gràcies a les condicions climàtiques excepcionals d’aquest any, s’espera una collita més que excel•lent, que es traduirà en vins d’alta qualitat

El celler familiar Raimat (Costers del Segre – Lleida) marca aquesta nit l’inici de la temporada de verema amb la seva característica recol•lecció manual nocturna, que aquest any per primer cop serà ecològica.
Amb una extensió de més de 2.000 hectàrees en propietat, la vinya més gran del continent, i la totalitat de la seva producció certificada com Viticultura Sostenible, Raimat comença la seva verema més especial amb gairebé 400 hectàrees ecològiques. Seguint aquesta tendència, es convertirà en els pròxims anys en un dels principals cellers espanyols en tenir la superfície més gran amb certificat ecològic.

De nit i a mà. Només d’aquesta manera tan especial l’equip de viticultura de Raimat pot seleccionar el raïm cep a cep, amb la finalitat d’assegurar uns vins equilibrats i intensos. A més a més, la recol•lecció nocturna, gràcies a les baixes temperatures, afavoreix la preservació de l’aroma i evita les fermentacions no desitjades.

Gràcies a les bones condicions climatològiques d’aquest any, es preveu una collita de qualitat súper-excel•lent, possiblement la millor dels últims anys. Segons Xavier Farré, director de viticultura de Raimat “les condicions han estat òptimes: un estiu suau, maduració lenta, bon equilibri, estrès moderat, totes elles condicions perfectes per fer vins excepcionals aquest any”.

La collita d’aquesta nit, que s’inicia recollint el raïm de la varietat chardonnay destinada a l’elaboració de cava, arribarà al mercat en aproximadament un any i mig. La recol•lecció prosseguirà a Raimat amb la verema dels ceps destinats a l’elaboració de vins blancs que s’allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol•lecció del raïm negre a l’octubre.