Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Diferents cellers de la Denominació d'Origen Costers del Segre com Boldú Viticultors, Celler Montsec, Castell del Remei, Clos Pons, Costers del Sió, Raimat, Vila Corona o Vinya els Vilars s'han sumat a la campanya comercial del Black Friday durant tota aquesta setmana. Així, els cellers lleidatans dinamitzaran les seves botigues físiques o virtuals mitjançant ofertes i promocions en la venda dels seus vins. Per la seva banda, la denominació ha volgut amplificar la publicitat d'aquestes promocions publicant les ofertes dels seus associats a través dels seus perfils de les xarxes socials. En el cas de Boldú Viticultors, el celler de la subzona de les Valls del Riu Corb rifa, en el seu perfil social d'Instagram, una visita gratuïta al celler per a dues persones. Pel que fa a Castell del Remei, aquest celler de la subzona Urgell ofereix un 20% de descompte fins al dia 29 de novembre en la venda de tots els seus vins, tant en la botiga física que té al celler de Penelles (la Noguera) com en la web: www.castelldelremei.com/botiga, aplicant el cupó BLACK20. El Celler Montsec, a la subzona d'Artesa, oferirà els seus vins Mirapallars, Montsec Sauvignon Blanc, Garbuix i Coop 1958 amb un 25% de descompte durant tot el divendres, dia 27 de novembre, a diferents botigues de proximitats de Balaguer, Cervera, La Pobla de segur, Tremp i Solsona. Durant aquests dies de Black Friday, Clos Pons d'Albagés, a la subzona les Garrigues, ofereix tots els seus vins i caves en format màgnum amb un 10% de descompte des del divendres, dia 27, al diumenge, dia 29 de novembre. El celler Costers del Sió de Balaguer (subzona Artesa), també fa un descompte del 20% en la seva botiga virtual: https://costersio.com/shop al formalitzar les compres amb el codi BLACK fins al dia 30 de novembre. Per la seva banda el celler de Raimat també ofereix un descompte del 20%, fins al dia 30 de novembre, en la compra de tots els seus vins al web: https://www.codorniu.com/es/cavas-y-vinos/marca/raimat.html, així com l'enviament gratuït per a totes les compres superiors als 40 euros. Vila Corona de Vilamitjana (subzona Pallars) ofereix descomptes del 15% a la seva botiga virtual en tots els seus vins i lots durant tota la setmana. Per accedir a la promoció de la web (https://vilacoronastore.com/) cal indicar el codi BLACKFIDAY. Vinya els Vilars (subzona Garrigues) també ha volgut promocionar les seves vendes en línia (https://www.vinyaelsvilars.cat/ca/botiga/) aquesta setmana de Black Friday amb el regal d'una ampolla per cada cinc ampolles de compra dels vins Quim o Nena. Des dels primers dies de confinament de primavera, la DO Costers del Segre ha incrementat la promoció de tots els cellers associats que comercialitzen els seus vins per internet o serveixen les comandes a domicili. Amb aquest objectiu van obrir un apartat al web (https://www.costersdelsegre.es/ca/botiga-online) on es pot accedir a les botigues virtuals de tots els cellers o agilitzar el contacte corresponent via correu electrònic o telèfon.  
Jornada tècnica en línia El proper 03 de desembre de 2020 tindrà lloc una jornada tècnica en línia organitzada de forma amb el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La jornada sobre l’ús de l’ozó, un important desinfectant que en la seva aplicació en la vitivinicultura ha de permetre aconseguir bons resultats, minimitzant els residus, per la qual cosa s’analitzarà les seves característiques i els pros i contres dels resultats d’experiències pràctiques. Programa: 10.00 h Benvinguda i presentació de la jornada Sr. Ferran de Noguera Betriu, director dels Serveis Territorials del DARP a Lleida. Sr. Tomàs Cusiné Barber, president del Consell Regulador de la DO Costers del Segre. 10.05 h Característiques de la desinfecció amb ozó. Com treballa i com actua Sr. Josep Mitjans Buxens, enòleg, viticultor i elaborador, Loxarel vitivinicultors. 10.25 h Experiències pràctiques de l’aplicació de l’ozó. Pros i contres Sr. Josep Mitjans Buxens, enòleg, viticultor i elaborador, Loxarel vitivinicultors. 11.00 h Torn de preguntes 11.15 h Finalització de la jornada  Aquesta jornada es realitza en línia. Us hi podeu inscriure mitjançant l’enllaç que trobareu a l’apartat d’Inscripcions. El dia abans de la jornada rebreu l’enllaç d’accés a l’aula virtual des d’on podreu seguir-la.  Inscripcions: La jornada és gratuïta, però cal inscriure’s prèviament a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt  Per a més informació podeu contactar amb la DO Costers del Segre Tel.: 973 264 583 – info@costersdelsegre.es
 La DO enregistra 15,7 milions de quilos, un 30% menys de l'habitual i un 11% menys que el 2019   El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, destaca "l'alta qualitat del raïm obtingut en aquesta verema 2020, tot i la significativa reducció de producció que hem patit pel míldiu". Cusiné també ha volgut destacar “la gran complexitat d'una verema marcada per una triple crisi: la plaga de míldiu generalitzada; la pandèmia mundial de la Covid-19; i la difícil situació econòmica dels cellers derivada pels successius tancaments i restriccions al sector de l'hostaleria". Tot i això, el president de la DO Costers del Segre es mostra confiat en l'agilitat dels cellers lleidatans per adaptar-se a aquesta situació d'incertesa; així com ha reiterat l'aposta de la DO per ajudar i incrementar la promoció dels seus cellers.   Els productors de la Denominació d'Origen Costers del Segre han veremat aquest any un total de 15.716.916 quilos de raïm. Aquesta xifra és un 30% menor respecte a les produccions habituals com la del 2018 amb 22.670.689 quilos; o un 11% menor respecte els 17.652.152 quilos de 2019, un any que també va enregistrar una producció especialment baixa.   El departament tècnic de la DO Costers del Segre destaca que l’afectació del fong ha estat desigual en les diferents subzones. Les abundants pluges enregistrades durant aquest 2020 han facilitat la propagació d’aquest fong que ataca la vinya i que ha estat especialment cruent en les explotacions basades en l’agricultura ecològica. En el cas de la DO Costers del Segre, la plaga ha minvat la producció sense disminuir la qualitat del raïm finalment veremat.   Pel que fa a les varietats amb major producció, dins la DO Costers del Segre, la Cabernet Sauvignon ha representat el 22% de la verema 2020, mentre que la Ull de Llebre i la Garnatxa Negra, són el 13% i 10% de la producció, respectivament. La Syrah es consolida com la quarta varietat negra amb un 10% de la collita total. Respecte a les varietats de raïm blanques, la Chardonnay, amb el 9% de la verema total; i el Macabeu amb el 7% de la producció, són les més importants en quan a quilos totals.