DO Costers del Segre rep al tastador de la prestigiosa Guía Peñín.

DO Costers del Segre rep al tastador de la prestigiosa Guía Peñín.

El Sr. Juan Luis Morales, tastador de la Guía Peñín 2019, ha expressat l'excel.lent qualitat dels vins de Lleida, fidel reflex del territori on neixen.

 Lleida, 20 de Març de 2018DO Costers del Segre ha rebut avui al tastador de la prestigiosa Guía Peñín 2019, Sr. Juan Luis Morales, en un tast que ha tingut lloc a la Casa de la Volta de la Seu Vella de Lleida, l’edifici més emblemàtic de la ciutat.

En total, s’han tastat 105 vins, 55 negres,  31 blancs, 8 rosats, 8 escumosos i 3 dolços. El Sr. Juan Luis Morales, en declaracions als mitjans convocats, ha destacat l’excel·lent qualitat dels vins de Lleida, molt per damunt de la mitjana de les Denominacions d’Origen espanyoles. A més, ha comentat que els vins de la DO Costers del Segre són equilibrats, elegants i amb unes sorprenents notes afruitades. Tot i que la Guía Peñín 2019 no es publicarà fins el mes d’octubre, aquest any com a novetat, es podran consultar els resultats en unes 3 setmanes a la pàgina web de Guía.

L’acte ha estat presidit pel president de la DO Costers del Segre, Sr. Xavier Farré, el qual ha expressat l’agraïment al Sr. Juan Luis Morales per les bones puntuacions que han obtingut els vins de Lleida en els últims anys en aquesta prestigiosa guia, reconeixent així l’alta qualitat dels vins del nostre territori.

En la passada edició de la Guía Peñín 2018, un 47% dels vins de la DO Costers del Segre van puntuar excel·lent (de 90 a 94 punts) i fins i tot un vi va resultar ser excepcional (de 95 a 100 punts). Aquesta màxima puntuació va ser per Cérvoles Estrats 2012, de Cérvoles Celler, que amb 95 punts va entrar al podi dels millors vins de la Guía considerats Excepcionals.

El Sr. Farré ha destacat l’esforç continu que fan els cellers de la DO Costers del Segre per fer créixer any rere any la qualitat i singularitat dels seus vins, marcats per un clima continental i un ferm compromís cap a la sostenibilitat, recordant que la DO Costers del Segre és pionera en la implantació d’un programa de sostenibilitat propi.

Aquest any, i com a novetat, la DO Costers del Segre, juntament amb la Ruta del Vi de Lleida han organitzat una Jornada d’Ampolles Obertes, en la qual s’ofereix als restaurants de la província de Lleida la possibilitat de tastar en primícia els vins que triomfaran en la propera edició de la Guía Peñín 2019.

La Denominació d’Origen Costers del Segre es va crear l’any 1986 i està formada per set terrers repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.