La DO lleidatana Costers del Segre triomfa amb els seus vins a Barcelona

La DO lleidatana Costers del Segre triomfa amb els seus vins a Barcelona

La DO capdavantera de l’Estat en sostenibilitat tanca amb gran èxit la seva segona mostra de vins en la que ha presentat la seva nova imatge.

Barcelona, novembre de 2018.- La Denominació d’Origen Costers del Segre, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, ha presentat la seva nova imatge a Barcelona en una mostra de vins. 23 cellers, més de 100 vins i 300 assistents s’han aplegat aquesta tarda a la Sala Casa Capell de Barcelona, on públic professional del món de la restauració, sommeliers, directors de compra, distribuïdors, premsa especialitzada i generalista han tastat els vins més representatius de la DO de la mà dels seus elaboradors.

Durant l’esdeveniment, s’ha realitzat un tast exclusiu, dirigit per Meritxell Falgueras -reputada escriptora i sommelier- i Raül Bobet -director i enòleg de Castell d'Encús-, en el que s’ha recorregut la DO amb els seus vins més emblemàtics.

La gran afluència de professionals confirma el moment d’esplendor que estan vivint els vins de Lleida, pertanyents a la DO Costers del Segre. Aquest any la DO ha renovat la seva imatge,  potenciant el seu valor diferencial: Costers del Segre és el territori espanyol amb més compromís amb la sostenibilitat. El 80% de la producció de la regió ja forma part d’un programa pioner a Espanya que vetlla per un cultiu sostenible de la vinya i unes bones pràctiques en l’àmbit social, mediambiental i econòmic.

Els cellers participants han estat: Analec, Batlliu de Sort, Boldú Viticultors, Carviresa, Castell del Remei, Castell d’Encús, Celler del Montsec, Cercavins, Cérvoles Celler, Clos Pons, Costers del Sió, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Mas Ramoneda, Matallonga, Petit Duran, Purgatori (Família Torres), Raimat, Sauvella, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vila Corona i Vinya Els Vilars.

La DO Costers del Segre ocupa 7 paisatges de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 37 cellers. Comprèn la part central de la conca del riu Segre entre el Pirineu i la serra de Prades. El seu clima és continental, amb influència mediterrània.