6 PREMIS VINARI PER ALS VINS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE

6 PREMIS VINARI PER ALS VINS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE

El passat divendres 7 d’octubre l'Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir l'acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya.
De les 850 mostres presentades a concurs, poc més de 200 s'han fet un lloc a la final celebrada al Celler Cooperatiu de Rubí, havent estat els millors puntuats durant les fases prèvies que enguany s'han fet a Monvínic durant els mesos de maig i juny.

Els vins han participat en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze, més algun extra en cas d'empat. Així mateix, com a novetat, s’han incorporat nous reconeixements, com el Premi Vinari NISSAN al Millor Vi Ecològic i el Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta de Vi. També s’han atorgat els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les Denominacions d'Origen de Catalunya.

Els vins de la DO Costers del Segre guardonats son:

VINARI DE PLATA
Ànima de Raimat negre 2013 – RAIMAT / Categoria Negres Joves

VINARI DE BRONZE
Clos Pons Sisquella 2014 - Clos Pons / Categoria Blancs de pas per fusta
Purgatori 2013 - Cellers Torres / Categoria Negres de Guarda (criança de més de 12 mesos)

VINARIS ESPECIALS DO COSTERS DE SEGRE

Vinari d'Or Especial Purgatori 2013, Cellers Torres
Vinari de Plata Especial 1780, 2012, Castell del Remei
Vinari de Bronze Especial Gualech 2010, Celler Analec

Els premis compta amb el suport de l' Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la participació de les associacions catalanes d'enòlegs i sommeliers i de la premsa especialitzada.