LLEIDA ES POSICIONA COM DESTINACIÓ TURÍSTICA DEL VI I LA GASTRONOMIA A TRAVÉS DE LA RUTA DEL VI DE LLEIDA

LLEIDA ES POSICIONA COM DESTINACIÓ TURÍSTICA DEL VI I LA GASTRONOMIA A TRAVÉS DE LA RUTA DEL VI DE LLEIDA

La Diputació de Lleida aposta pel territori i posa en valor un paradís vitícola compromès amb el territori i la sostenibilitat

Lleida, novembre 2017.- El Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i la Denominació d’ Origen Costers del Segre han presentat avui a Barcelona la Ruta del Vi de Lleida - El Viatge dels Sentits. Una proposta sense parangó amb la que Lleida es posiciona com destí turístic de qualitat del vi i la gastronomia.

L’acte, presidit pel Sr. Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; el Sr. Xavier Farré, president de la DO Costers del Segre; i el Sr. Tomàs Cusiné, president de la Ruta del Vi de Lleida; ha acollit a una trentena de periodistes i persones influents del món del vi. S’ ha desenvolupat entorn a un esmorzar harmonitzat en el restaurant El Principal de l’Eixample amb la col·laboració del restaurant lleidatà L’Estel de la Mercè, de la mà del seu propietari Toni Lara, Millor Sommelier de Catalunya 2013. El restaurant s’ha encarregat d’elaborar l’ aperitiu, realitzat a base de productes de proximitat de la zona.

Parlar de Lleida és parlar de vins de qualitat, i amb aquesta proposta, aquest paradís vitícola –compromès amb el territori i la sostenibilitat- aposta per oferir una gran diversitat d’activitats organitzades que engloben tot tipus d’ experiències que son un reflex viu del seu patrimoni, amb tastos, menús harmonitzats o visites guiades, entre altres. Així, de nord a sud, la Ruta del Vi de Lleida reuneix ajuntaments, consells comarcals, associacions, oficines de turisme, cellers, restaurants, establiments temàtics i allotjaments turístics per a oferir experiències úniques vinculades al món del vi.

Els innovadors cellers que esquitxen la geografia lleidatana tenen en el seu origen una tradició llarga i ancestral. Estan situats en bells paratges naturals, on la tecnologia més moderna i la tradició generacional del cultiu de la vinya ofereixen vins singulars, tant diversos com el territori pel que s’escampa la Ruta del Vi de Lleida. Els vins que s’ elaboren, sota la DO Costers del Segre, harmonitzen amb la millor gastronomia local, ja que la Ruta recorre municipis amb una cuina rica, diversa i saborosa.

Aquesta inclou també una selecció de restaurants que representen els millors tresors de la gastronomia de Lleida, que tenen el seu origen en els productes naturals que es cultiven, creixen i s’elaboren en els seus camps: un llegat que conviu amb la nova cuina i es reinventa cada dia amb els ulls ficats en un paisatge divers y deliciós.

 

A més a més, la Ruta del Vi de Lleida ofereix també un magnífic passeig per un patrimoni natural i monumental únic i exclusiu. Es poden apreciar les petjades de diversos pobles que en el seu dia van habitar en terres lleidatanes, una cultura arrelada al paisatge i als vestigis d’ èpoques anteriors que conviuen en un ventall de paratges dispars. A més a més, cal destacar els paisatges naturals, admirant cada tram i cada corba de la Ruta per que, a mesura que un s’endinsa en ella, el pla i la muntanya, els camps de cultiu i les pastures, les ciutats i poblacions; li oferiran un paisatge canviant com els camps d’oliveres de Les Garrigues, els paratges naturals del Montsec i La Terreta.

 

Per a més informació sobre la Ruta del Vi de Lleida, activitats i reserves:

www.rutadelvidelleida.cat/es

 

Per a més informació:

Blanca Gaig

Barcelona +34 93 412 78 78 Ext. 101
Madrid +34 91 142 93 64
M +34 671 587 303

blanca@mahala.es
www.mahala.es