9 biblioteques públiques de Lleida participen a la 7a edició del cicle Biblioteques amb DO

9 biblioteques públiques de Lleida participen a la 7a edició del cicle Biblioteques amb DO

Arrenca la setena temporada del cicle Biblioteques amb DO, el projecte que durant aquest any durà la lectura i la cultura del vi a 69 biblioteques públiques del territori. Aquesta iniciativa itinerant que es desenvolupa de gener a novembre dedica cada mes a una denominació d’origen i a un grup de biblioteques que la representen.

Febrer és el mes dedicat a la DO Costers del Segre

La muntanya i el pla s’encavalquen al llarg d’un gran domini, Costers del Segre, que reuneix una gran varietat de sòls, aires i paisatges. Els negres de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot i ull de llebre encapçalen la diversitat de vins que s'hi elaboren; potents, equilibrats i estructurats.

En aquesta setena edició hi participaran 9 biblioteques lleidatanes. Les biblioteques publiques participants dedicaran cicles temàtics que tindran com a centre la cultura del vi i el cava des de diferents punts de vista: la història, el folklore, el turisme, l’astronomia o l’art, entre d’altres a través d’un complet programa d’activitats que podeu consultar.

ALGUAIRE. Biblioteca Josep Lladonosa i Pujol

ARTESA DE SEGRE. Biblioteca Joan Maluquer i Viladot

BELIANES. Biblioteca Tirant lo Blanc

BALAGUER. Biblioteca Margarida de Montferrat

CERVERA. Biblioteca Comarcal Josep Finestres i Monsalvo (Cervera)

JUNEDA. Biblioteca Joan Duch

LINYOLA. Biblioteca Salvador Espriu

MOLLERUSSA. Biblioteca Comarcal Jaume Vila

TREMP. Biblioteca Pública Maria Barbal

El dia 31 de gener es dona el tret de sortida amb la presentació conjunta en roda de premsa de les biblioteques participants i la representació de la DO Costers del Segre.

Biblioteques amb DO és un projecte impulsat per la Direcció General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya a través del Servei de Biblioteques amb la col·laboració de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

La consolidació i èxit d’aquesta iniciativa rau en la col·laboració a nivell local entre les biblioteques públiques, els cellers, les cooperatives i el consell regulador de la denominació d’origen Costers del Segre. I, a nivell nacional, en la implicació de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i l’INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi).

El dia 31 de gener a les 12h es dona el tret de sortida amb la presentació conjunta en roda de premsa a Lleida de les biblioteques participants i la representació de la DO Costers del Segre.