PREMIS VINARI 2015

PREMIS VINARI 2015

839 referències procedents de 12 denominacions d’origen han concursat en aquesta edició

Divendres 9 d’octubre l'Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir l'acte de lliurament de la tercera edició dels Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya. La gala ha estat l'acte final d'aquesta edició dels Premis Vinari, que van arrencar a la primavera amb el tast de vins de la DO Costers del Segre a la Seu Vella de Lleida.

Deu tastos eliminatoris als territoris de diverses DO durant els mesos de maig, juny i juliol, i un tast final, celebrat el passat 14 de setembre al Celler de Rubí, han donat pas a la gran nit dels vins catalans, en què s'han lliurat 166 guardons.

Els vins han participat en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinaris de Plata i cinc Vinaris de Bronze, més algun extra en cas d'empat. Així mateix, s'han lliurat els Vinari Especial a la Producció Ecològica i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les dotze Denominacions d'Origen de Catalunya.

Els vins de la DO Costers del Segre han estat guardonats amb 2 Vinaris de Plata, 1 Vinari de Bronze i 4 reconeixements. Els premiats han estat:

- Taleia 2013 del celler Castell d’Encús amb medalla de Plata i Vinari de Plata Especial de la DO.

- Siós Cau del Gat 2013 de Bodegas Costers del Sió amb medalla de Plata i Vinari d’Or Especial de la DO.

- Torres Purgatori 2012 de Cellers Torres amb medalla de Bronze i Vinari de Bronze Especial de la DO.

Els vins ecològics també han estat presents als Premis Vinari 2015, amb el lliurament del Premis Vinari Especials a la Producció Ecològica en onze de les dotze categories del concurs, mostra de la puixança d'aquest tipus de producció. En aquesta categoria el vi premiat ha estat Clos Pons Roc Nu 2011 del celler Clos Pons reconegut amb el premi Eco negre Guarda.

Els premis compta amb el suport de l' Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la participació de les associacions catalanes d'enòlegs i sommeliers i de la premsa especialitzada.