Nit de gala dels vins DO Costers del Segre en la Seu Vella

Nit de gala dels vins DO Costers del Segre en la Seu Vella

La Seu Vella de Lleida va estar l’escenari escollit, aquest divendres 24 d’octubre, per a la celebració de la Primera Nit dels Vins Costers del Segre Lleida. La trobada, coorganitzada pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Costers del Segre i la consultora gastronòmica Como Pomona, ha volgut posar en valor els vins que es produeixen sota el segell de la denominació i ser el preàmbul de la Festa del Vi de Lleida que se celebrarà aquest cap de setmana a la Llotja.

L’acte, conduït per la popular Txe Arana, s’ha iniciat amb una copa de benvinguda al claustre de la Seu Vella durant la qual els assistents han pogut conèixer els vins de la vetllada. Tot seguit, la sala capitular de La Canonja ha acollit el sopar gastronòmic que ha finalitzat amb sorteig de regals. El fi de festa, al claustre amb copa de sobretaula i ambientació musical. Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Raimat, Vall de Baldomar i Vinya Els Vilars han estatels cellers DO Costers del Segre protagonistes de la nit.

La primera Nit dels Vins de Lleida ha comptat amb l’assistència de Xavier Farré, president del Consell Regulador de la DO Costers del Segre; Rafa Gimena, director de Como Pomona; Josep Maria Pelegrí, conseller d’Agricultura; Jordi Bort, director de l’INCAVI; Fèlix Larrosa, tinent d’alcalde i president de Turisme de Lleida; Miquel Padilla, vicepresident de la Diputació de Lleida; Tomàs Cusiné, president de la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre; i Pep Tort, director del Consorci del Turó de la Seu Vella, entre d’altres personalitats.

També han assistit entitats com la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol, les societats gastronòmiques dels Amics del Bacallà o Lo Tall, l’Associació de la Festa de Moros i Cristians i nombrosos lleidatans amants de la gastronomia.

SIGNATURA PER A LA RECERCA SOBRE VI I SALUT
La Nit dels Vins de Lleida ha estat també el marc de la signatura del Conveni entre la DO Costers del Segre, la Fundación para la Investigación del Vino y la Nutrición (FIVIN), la Federación Española del Vino (FEV) y la Ruta del Vi de Lleida-Costers del Segre per a la investigació i la promoció de les qualitats saludables del vi, el consum responsable i la dieta mediterrània.

SOPAR GASTRONÒMIC AMB DOBLE MARIDATGE
Els cent trenta comensals –entre propietaris i responsables de cellers, autoritats, periodistes i aficionats al món del vi– reunits a la Seu Vella han pogut degustar un menú gastronòmic amb doble maridatge. A cuina, el xef Mateu Blanch de Caparrós Celebracions ha maridat productes com l’oli Baró de Maials, les Truchas del Segre, la pasta la Cosa Nostra, la vedella de Carn Sargaire i les peres de la DOP Pera de Lleida amb diferents coccions, textures i elaboracions inspirades en la cuina del vi.El menú resultant han estat plats com el “Salmorejo” amb préssec al vi; el Fals arròs d’espelta amb fruita blanca, tòfona i reducció de vi blanc; la Truita de riu amb panadó desconstruït i panses impregnades al vi blanc; les Mandonguilles de vedella i bolets de temporada estofades al vi negre o el Pa amb oli xocolata, pera i melmelada de vi. El segon maridatge, ja a taula, ha comptat amb els vins dels cellers de la DO Costers del Segre: Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Raimat, Vall de Baldomar i Vinya Els Vilars.