5ª FESTA DEL VI DE LLEIDA

5ª FESTA DEL VI DE LLEIDA

Els dies 19 i 20 d'octubre tindrà lloc a Lleida la 5ª Edició de la FESTA DEL VI DE LLEIDA.

Aquesta cita reforça el treball perquè Lleida es converteixi en una destinació enogastronòmica d’àmbit internacional i demostra que el turisme també dóna valor afegit a la producció tant vitivinícola com agroalimentària.

La Festa del Vi de Lleida arriba a la cinquena edició amb diverses novetats. Les més destacades són l’ampliació de la trobada enogastronòmica a dos dies i el trasllat de la festa a la plaça de la Llotja per guanyar espai i oferta. El paer en cap, Àngel Ros, va presentar els detalls de la festa amb el regidor de Turisme, Fèlix Larrosa, i el president de a Ruta del Vi de Lleida – Costers del Segre, Tomàs Cusiné, i va remarcar la importància que està prenent aquest tipus de turisme. Ros va comentar que el turisme enològic, un sector emergent, combina el turisme, el coneixement del territori i la gastronomia i que és un dels productes turístiques que està tirant en davant, sobretot en zones interiors del país. Segons l’alcalde, Catalunya lidera aquest tipus de turisme, que aporta visitants amb poder adquisitiu i que permet lligar la gastronomia i el territori, que en el cas de Lleida són dos dels grans sectors econòmics.

La 5a Festa del Vi de Lleida, que organitza Turisme de Lleida comptarà amb 25 expositors i més de 60 referències de vi. El dissabte a la tarda està més dirigida al públic jove i el diumenge al matí a un públic més familiar. L’espai acollirà diverses activitats paral·leles, com animació i actuacions musicals o sortejos. Una altra de les novetats d’enguany són els codis QR sobre la festa del vi de Lleida que els usuaris podran llegir i compartir.

Els cellers que hi participaran són: Analec, Bregolat Cultura Ecològica, Castell del Remei, Cérvoles Celler, Cercavins, Clos Pons, Costers del Sió, L‘Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vinya els Vilars i Fira del Vi del Pirineu.

L’oferta gastronòmica que s’hi podrà trobar anirà de la mà del Celler del Roser, Fruita Blanch, Gastronomik 2.0, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, La Llotja, Gilda, BO de Shalom i Tarrazú.