TEMPRANILLOS AL MUNDO PREMIA 2 VINS COSTERS DEL SIÓ

TEMPRANILLOS AL MUNDO PREMIA 2 VINS COSTERS DEL SIÓ

La XI edició del Concurs Internacional Itinerant “Tempranillos al Mundo” celebrat els passats 8, 9 i 10 de novembre al Centre Cultural Marcos Valcàrcel d’Ourense, ha guardonat amb una Medalla d’Or el vi Celistia Aire 2013 i amb una Medalla d'Argent el vi Bosc Silvestre 2013 elaborats pel celler Costers del Sió de la DO Costers del Segre.

El concurs coordinat per la Federació Espanyola d’Associacions d’Enòlegs (FEAE) i l’Associació Gallega d’Enòlegs (AGE) amb el suport de la unió internacional d’Enòlegs i del Ministeri d’ Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, té com objectiu potenciar la producció i elaboració de vins de gran qualitat basades en la varietat Ull de llebre -Tempranillo. En aquesta edició s’han inclòs grans vins de Galicia amb el Certamen Internacional de vins blancs gallecs.

La majoria dels vins presentats a concurs procedien de diferents punts de la geografia espanyola, amb alguna representació d’altres països. El jurat estava format per un grup de tastadors experts que durant 3 dies van realitzar 5 sessions de tast. Segons detallen, “es va corroborar el gran nivell dels vins elaborats amb aquesta varietat, mostrant la bona feina feta dels enòlegs en el procés d’elaboració dels vins”.

En total s’ han entregat 175 medalles, 11 Gran Tempranillo d’Or, 75 Tempranillos d’Or i 89 Tempranillos d’Argent, dels quals nomes 3 premis han estat per a vins catalans, 2 de la DO Costers del Segre i 1 de la DO Catalunya.