GUIA PEÑIN AVALUA ELS VINS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE

GUIA PEÑIN AVALUA ELS VINS DE LA DO COSTERS DEL SEGRE

Dimarts 08 de març de 2016, Pablo Vecilla un dels tres tastadors de la Guía Peñín dels vins d'Espanya, ha visitat Lleida per tastar i avaluar els vins de la DO Costers del Segre.

El tast ha tingut lloc a la seu del Consell Regulador ubicat al Complex de la Caparrella,97 Edifici de Gerència de la Diputació de Lleida.

En total s’han tastat un centenar de vins dels quals un 50% són negres, 37% blancs, 8% rosats i 5% escumosos. Tot i que les puntuacions no es donaran a conèixer fins a mitjans d'octubre en la Guía Peñin 2017, Pablo Vecilla ha destacat la qualitat dels vins, la varietat i el treball de viticultura que s’està fent en la DO Costers del Segre.

En la darrera edició de Guía Peñín 2016, la DO Costers del Segre va incrementar el nombre de vins puntuats en un 3% respecte l’any anterior, seguint així la tendència ascendent dels darrers anys. Dels 122 vins puntuats 4 van estar considerats Bons (80-84 punts), 76 Molt Bons (85 a 89 punts) i 42 Excel•lents (90 a 94 punts) reconeixent així l’alta qualitat dels vins del nostre territori.

Guía Peñín està realitzada per José Peñín, periodista i expert vitivinícola en col•laboració amb un equip d’experts professionals del món de l’enologia que durant mesos avaluen vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una visió del panorama enològic espanyol.