L’Olivera Cooperativa obté la medalla d'or als premis internacionals de Viticultura Sostenible del BRIT

L’Olivera Cooperativa obté la medalla d'or als premis internacionals de Viticultura Sostenible del BRIT

L’Olivera és el primer celler d’Espanya que rep menció en aquests premis internacionals. El premi ‘International Award of Excellence in Sustainable Winegrowing’ del BRIT (Botanical Research Institute of Texas) premia les practiques més innovadores. En sostenibilitat i responsabilitat social de cellers de tot el món.
Vallbona de les Monges, octubre de 2013.

L’Olivera Cooperativa ha estat reconeguda amb la Medalla d’Or als Premis Internacionals de Viticultura Sostenible (‘International Award of Excellence in Sustainable Winegrowing’) que, des de 2010, entrega anualment el Botanical Research Institute of Texas (BRIT). El celler de Vallbona de les Monges ha quedat així en segona posició, per darrere del celler australià Yalumba, que ha rebut la Medalla Platinum. L’Olivera és el primer celler d’Espanya en ser reconegut per aquests guardons que reconeixen a nivell internacional les bones practiques de cellers de tot el món en sostenibilitat, estalvi energètic, i responsabilitat social. Uns premis que valoren també com tot això queda reflectit en el tast dels vins. En el cas de L’Olivera, el vi que competía és l’Agaliu 2011, elaborat des de fa més de 20 anys per aquest celler i que prové 100% de la varietat Macabeu.

Agricultura social i sostenible
Els premis del BRIT han reconegut les bones pràctiques de L’Olivera pel que fa a la seva agricultura ecològica (certificada des de 2008 per CCPAE) i de secà, i per la seva aposta per valoritzar la cadena de tasques i feines a la vinya i al celler que, des dels inicis, ha prioritzat laforça del treball a escala humana. Els premis també han valorat els criteris implementats en l’ampliació de la bodega feta al 2008. Una construcció innovadora que, guanyant terreny sota el sòl, permet millorar l’aïllament de les sales i estalviar així energía per crear les condicions idònies. També s’ha valorat la implantació d’una caldera de biomassa per generar calor I el projecte future d’instal•lar plaques fotovoltaiques per aconseguir un funcionament del celler amb un balanç neutre de CO2. En el camp de la responsabilitat social corporativa, els premis han valorat la tasca d’inclusió social que fa aquesta cooperativa.

Actualment, amb les instal•lacions de Vallbona i el projecte de vi institucional de l’Ajuntament de Barcelona que s’elabora a Collserola, ja són 34 les persones amb algun tipus de dificultat que treballen a L’Olivera.

Premis BRIT: ‘International Award of Excellence in Sustainable Winegrowing’
Va ser creat el 2010 pel BRIT (Botanical Research Institute of Texas). Es tracta d’un guardó internacional que reconeix les bones practiques dels cellers de tot el món en sostenibilitat i responsabilitat social. És un premi simbòlic i distintiu, que no implica cap dotació econòmica.