Lagravera

Ctra. de Tamarite 9, Alfarràs, 25120 - (Lleida)

973 761 374

Si

Primer Premi 3M del Col•legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya en Espais Interiors, Disseny i Muntatges Efímers.

Menció Especial a la Innovació, Qualitat i Desenvolupament Sostenible als Premis Rutas del Vino de España.

Lagravera elabora vins de producció Ecològica certificada (CCPAE) en un enclavament privilegiat, entre la vessant sud de la Serra Llarga i el riu Noguera Ribagorçana, dins un microclima especial, on cultiva en propietat una vinya de 11 hectàrees cuidada curosament, obtenint un raïm d’alt nivell qualitatiu que després de la verema (en caixes de 8kg) i triple selecció, ambdós manuals, es transforma en uns vins que transmeten tota la passió posada en aquest projecte.

El vi que neix de les pedres. Lagravera és terra, grava i raïm. És l’evolució d’una antiga gravera, i la seva acurada restauració, a una vinya singular. Un espai únic. És el respecte i la cura de la terra i de l’entorn, és el talent, l’enginy i la capacitat de dur a terme un projecte ambiciós. És el símbol del que aquesta terra ens ofereix.

Honra és un honor que es porta al cor. Hem creat uns vins que estimen i respecten la natura. Vins que creixen amb el desig de portar amb orgull el nom Ónra.

Unes tècniques de plantació, monitoratge i control d’última generació. Una viticultura ecològica certificada, garantia de l’equilibri natural entre l’explotació i l’entorn. Un únic objectiu: aconseguir un producte de màxima qualitat.

Lagravera és pioner a la Denominació d’Origen en el tractament i cura de tota la cadena de fred, començant per un sistema a la pròpia vinya per baixar la temperatura del raïm fins al 4oC i processar-ho així en les millors condicions possibles.

Col·labora tanmateix en diversos estudis de recerca, entre ells amb la Universitat de Lleida, realitzant un projecte de R+D+I conjunt amb el grup d’investigació del Centre de Desenvolupaments Biotecnològics Agroalimentaris (analitzant l’àcid abscísic, la relació entre l’àcid tartàric i màlic, el contingut de polifenols totals, i finalment els compostos en les seves varietats).

La plantació està formada per nou varietats perfectament repartides en catorze parcel•les. Aquestes es treballen per separat en catorze dipòsits diferents. Totes elles i juntament amb la influència del terroir, esdevenen la clau en la creació de la personalitat dels nostres vins, en la seva aroma, en el seu color i en el seu sabor.

Un cop dins del celler, la seva petita dimensió, un equip experimentat i l’exigència per la feina ben feta, fan que mitjançant el tractament i micro vinificacions per separat de totes les parcel•les i varietats, el treball en bótes de roure francès escollides entre els millors boters, s’obtingui un producte excel·lent, d’un veritable vi de finca Ecològic.

 

 

 

 

Vins Lagravera