Antoni Giribet

C/ Verge de l'Horta, 16, Preixana, 25263 - (Lleida)

650 395 341

No

Celler de nova creació a la població de Preixana (Urgell) i adscrit a la denominació d’origen Costers del Segre, dins la subzona de les Valls del Riu Corb. El procés d’elaboració del vi comença a la verema i per tant és molt important que el raïm arribi en bones condicions al celler. La primera classificació es realitza a peu de finca escollint els raïms en estat de maduresa òptim. El transport, cap al celler, es realitza en el menys temps possible i amb caixes de 20 kg per tal que el raïm arribi en bones condicions.

Una vegada al celler disposem de dipòsits de fermentació d’acer inoxidable on realitzem la fermentació de les diferents varietats per separat, a temperatura controlada entre 25/26 ºC i remuntats periòdics automatitzats, per tal d’obtenir l’extracció selectiva dels compostos fenòlics de la pell i la polpa, i aportar característiques específiques al vi com color, tanins, components d’extracte i aromes.

La maceració dura aproximadament 15 dies, i amb la fermentació acabada el vi descansarà durant 10 mesos, abans del seu embotellament, en barriques de roure francès, americà i hongarès a la petita sala d’emmagatzematge i criança, a una temperatura constant d’entre 15 i 18 ºC, i humitat controlada.

Tots els vins que elaborem son de raïm procedent exclusivament de vinyes pròpies.

 

 

Vins Antoni Giribet