Vinya l'Hereu de Seró

C/ Molí s/n, Artesa de Segre, 25739 - (Lleida)

616 976 592 | 639 311 175

Si

Vinya l’Hereu de Seró és una empresa familiar, amb una gran tradició vinícola, que es dedica a elaborar vins a partir de la collita pròpia.

Les vinyes es troben situades sota les serralades del Montsec, de sòls calcaris i profunds, on es dóna el microclima excepcional per al seu conreu i l’elaboració de vi. Amb influència pirinenca continental i una alçada de 450 metres sobre el nivell del mar, on el contrast tèrmic del clima continental s’accentua amb una insolació elevada i una pluviositat escassa que, amb hiverns freds, estius calorosos i l’alternança de nits fredes, afavoreix els ritmes naturals de desenvolupament i maduració dels raïms.

En l’actualitat hi han plantades 14 hectàrees de raïm negre de les varietats Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, i cultivades seguint el mètode d’agricultura ecològica i reconegudes pel CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica), es treballa un raïm que prové d’una planta equilibrada i integrada en el seu entorn per tal d’aconseguir vins ben estructurats i per criança. Es realitzen les mínimes aportacions indispensables a la planta per tal d’obtenir-ne les seves qualitats pròpies, així com les del terreny, per tal d’aconseguir una òptima qualitat en detriment de la quantitat.

La verema es realitza manualment, cercant el moment òptim de maduració, entre els últims dies de setembre i els primers d’octubre. Una vegada al celler, els vins de criança s’envelleixen en bótes de roure i maduren posteriorment en l’ampolla.

L’especial interès per a conservar l’equilibri natural i els processos biològics, fan possible obtenir vins negres amb molt de caràcter.

S’elabora el vi amb treball i sentiment, de forma respectuosa amb la vinya i el medi natural, i amb el major tacte possible, combinant tota la personalitat de les particulars terres de Seró amb les tècniques més modernes. Els processos utilitzats en el cultiu, vinificació, conservació i envelliment natural del vi així ens ho permeten.

 

 

 

 

 

Vins Vinya l'Hereu de Seró