Vall de Baldomar

Ctra. d'Alòs de Balaguer sn, Baldomar, 25737 - (Lleida)

973 402 205

Si

El celler Vall de Baldomar , està situat al mateix poble de Baldomar , pertanyent a la D.O Costers del Segre de la província de Lleida. Abraçada per la Serra del Montsec i el riu Segre es forma una petita vall amb un especial microclima pel cultiu de la vinya.

 

Segurament la zona de Baldomar és poc coneguda com zona productora de vins, però tradicionalment sempre s’ ha cultivat, sobretot abans que la fil·loxera (segle passat) ataqués les vinyes de Catalunya.

D’aquesta època queden innumerables impremtes que recorden que va existir tradició vinícola en aquesta zona. Els orígens de la bodega es remunten a principis dels vuitanta en el que Hermenegildo Porta Trepat, amb el suport del que seria el seu enòleg Joan Milà Mallofre, va plantar una vinya experimental seguint les modernes tècniques de cultiu fent servir ceps nobles com Merlot o Cabernet.

D’aquestes vinyes en van sortir vins d’ excel·lent qualitat, que junt amb les característiques de la zona impulsarien la creació del celler Vall de Baldomar per la família Porta Trepat i Joan Milà Mallofrè. El celler en l’ actualitat controla 35 hectàrees de vinya diversificades en diferents varietats.

Les tècniques de cultiu s’han adaptat a la producció de raïm de qualitat: abonats mínims, podes curtes, orientació adequada, etc.

Les característiques dels vins de Vall de Baldomar es deuen a la interacció sòl, clima i la varietat.

Els terrenys de cultiu són argilencs, de naturalesa calcària, que reté bé l’ aigua, el que fa que l’ aportació a les plantes sigui continuada.

El clima de la zona és fred a l’hivern, amb diferències importants entre màximes i mínimes i pluges escasses a l’estiu. La Serra del Montsec ofereix protecció davant vents forts. Tot i així es consideren elements climàtics de qualitat.

 

 

 

Vins Vall de Baldomar