Celler Mas Ramoneda

Masia Mas Ramoneda Pol.20 Parc. 61, Artesa de Segre, 25738 - (Lleida)

973 400 329

Si

Les nostres vinyes estan situades al terme d’Artesa de Segre (Lleida), dins de la Denominació D’origen COSTERS DEL SEGRE en la Subzona d’Artesa de Segre.

L’altitud d’aquestes és entre 400 i 500 metres i el terreny es semi calcari de secà.

El microclima de Pre-Pirineu comporta una climatologia amb uns estius calorosos i uns hiverns freds. Les boires persistents de la tardor i les pluges d’hivern i primavera, aporten el grau d’humitat necessari per el bon desenvolupament del cep i del raïm . També son característiques de la zona les fortes diferències de temperatura entre nit i dia –pot haver-hi entre 30º de diferència.-

Les varietats de que disposem son totes de raïm negre : MERLOT – GABERNET SAUVIGNON – SYRAH – ULL DE LLEBRE – GARNATXA – GARNATXA TINTORERA i MONASTRELL. Aquesta ultima varietat havia desaparegut de la zona i ara l’hem recuperada. A cada una de les 9 finques on hi ha aquestes vinyes, s’ha estudiat el terreny a través de mapes de sòl, per plantar-hi la varietat clon i peu mes adient.

El marc de plantació varia entre les mes velles -3,20 x 1,40- fins les vinyes més noves – 2,50 x 1,00- El sistema de conreu és emparrat amb uns pals suficientment alts per posar-hi 3 fils. Això permet l’exposició adequada de la vegetació al sol i aire per l’òptima maduració dels raïms.

Durant l’estiu es fan diferents controls a la vinya, de grau, acidesa, anàlisi de pàmpols etc. La verema s’acostuma a fer a mà, en caixes de 15 Kg. i de matinada per trobar el raïm fresc, i la poca distancia fins al celler (d’uns 500 metres) permet que el producte arribi en perfectes condicions. Un cop al celler, s’aboquen les caixes de raïm damunt d’una taula de selecció on es treu tot el que no es bo, com: gotims verds, restes de sarments, fulles, etc...Sols el que està en bones condicions s’aboca a la màquina desrapadora on es xafa cada gra i s’envia als dipòsits d’acer inox. Dins d’aquests i amb el corresponent control de fred , es fa la fermentació. Quan aquesta s’ha acabat, es sangra el vi, i la pasta resultant no es premsa, doncs entenem que el vi que en surt no es de lª.

Després de trascolar-lo per diferents dipòsits, el que es destina a criança es posa en barriques de roure francès durant 6 mesos, i desprès s’afina en botella fins mínim dos anys. El destinat a vi jove, s’embotella i també s’acaba d’afinar en botella un temps.

 

 

 

 

 

 

Vins Celler Mas Ramoneda