Costers del Segre suma sis medalles d'or i tres de plata a Mundus Vini amb Costers del Sió i Raimat

Costers del Segre suma sis medalles d'or i tres de plata a Mundus Vini amb Costers del Sió i Raimat

Màximes distincions pels dos cellers lleidatans al Tast de Primavera d'aquest concurs internacional.

Els cellers de la DO Costers del Segre, Costers del Sió i Raimat han sumat fins a sis medalles d'or i altres tres de plata en el darrer Mundus Vini, edició Tast de Primavera, celebrat la darrera setmana de febrer. Els guardons daurats han estat pels vins Alto Sios 2017, Celistia Criança 2018, Bosc Silvestre 2018, i Petit Comitè Negre 2018 del celler de Costers del Sió (Balaguer); i Pirinenca 2018 i Solana Eco 2019, del celler Raimat de Lleida.

D'altra banda, els vins de Costers del Sió, escumós Siós Brut Rosé 2017, Bosc Carlac negre 2019; i el vi Raimat Abadia Eco 2019, han obtingut el reconeixement de plata en aquest tast. Els vins Chardonnay Eco 2020 i el Silenci del Molí 2017, tots dos del celler Raimat, també han obtingut resultats destacables amb 85 i 84 punts, sobre 100, respectivament.

El concurs Mundus Vini organitzat per l'editorial alemanya especialitzada Meininger Verlag és considerat com una de les competicions de vins més importants tant a Alemanya com a la resta del món. Una rellevància avalada pels més d'11 000 vins presentats cada any.

"L'objectiu del concurs és fomentar la qualitat i promoure la comercialització dels vins presentats a concurs. Així mateix està pensat per oferir un fòrum als productors, viticultors, importadors i consumidors que, d'una banda, permeti comparar els diferents vins per tal de facilitar l'orientació i la decisió de compra i, d'altra banda, arribi a un ampli públic. El que per als consumidors de vi significa una orientació valuosa, suposa per als productors el reconeixement de la seva tasca i els seus esforços", segons expliquen els mateixos organitzadors.

Mundus Vini es celebra dues vegades a l'any. Una primera competició es fa el mes de febrer, i és coneguda com a Tast de Primavera; la segona, es diu Tast d'Estiu i se celebra el mes d'agost. Un jurat professional integrat per enòlegs, productors i distribuïdors de vi, sommeliers i periodistes especialitzats de tot el món degusten els vins, vins escumosos i vins licorosos sense conèixer els noms dels mateixos.

Els vins s'integren en un tast segons categoria, procedència, nivell de qualitat i tipus de sabor. La valoració es porta a terme d'acord amb el sistema de 100 punts de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV), que també és reconegut per la Unió Internacional d'Enòlegs (UIOE).