Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Lleida, 27 de març de 2020. El Consell Regulador de la DO Costers del Segre veu amb molta preocupació l’actual i futura situació econòmica dels cellers i viticultors de les terres de Lleida, motivada per la crisi general provocada per la pandèmia de la Covid-19. A partir de la declaració de l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol el dissabte 14 de març, mitjançant el Reial decret 463/2020 en el que comunicava el tancament de bars i restaurants, les vendes de vins de Costers del Segre han caigut exponencialment atès que la majoria dels 38 cellers que pertanyen a la denominació tenen l’hostaleria i la restauració com el principal canal de distribució dels seus vins. Cal afegir a aquesta problemàtica que les visites i les vendes a peu de celler s’han cancel·lat totalment amb la mateixa motivació. El fet que els restaurants, bars, hotels i botigues de vins s’hagin vist obligats a cessar la seva activitat fa que tota la cadena de distribució s’aturi i que totes les baules del sector sol·licitin l’ajornament dels pagaments amb l’agreujant d’unes vendes inexistents en l’actualitat. En definitiva, una realitat que tindrà com a conseqüència que en pocs dies molts cellers s’enfrontin a greus tensions de liquiditat que poden fer perillar la seva continuïtat. Així mateix, cal sumar a aquest incert panorama la inseguretat que tots tenim quant a la durada d’aquesta greu situació. Per totes aquests raons, Costers del Segre insta els governs que considerin els cellers i l’aturada de la seva activitat de força major per tal de poder-se acollir als mateixos ajuts que el sector de l’hostaleria tenint en compte que patirà les mateixes conseqüències. Malgrat tot, els cellers i viticultors de Costers del Segre, com a membres de la xarxa agroalimentària del país, continuem treballant les terres i vinyes alhora que cerquem noves fórmules per fer arribar els nostres productes al consumidor activant la venda en línia i fent-ne difusió per mitjans alternatius. La DO Costers del Segre, doncs, fa una crida a la Generalitat, a la Diputació de Lleida, als Consells Comarcals, als Ajuntaments i, especialment anima al consumidor lleidatà per tal que aposti pel producte local i de proximitat. Cal posar en valor el producte del nostre territori per ajudar així les nostres famílies i el nostre paisatge. En tot cas i més ara, el consum de vi a casa de ben segur ens dona petites raons de relaxament, gaudiment i alegria. Des de la denominació d’origen lleidatana -com a entitat compromesa en la millora d’un sector estratègic i com a marca de qualitat del país- expressem el nostre reconeixement i suport a totes les persones i col·lectius que estan a primera fila per redreçar la situació actual, i mostrem la nostra solidaritat amb els familiars de les víctimes i amb totes les persones que d’una manera o una altra es veuen més afectades.
Lleida, 5 de Març de 2020. La 26ª edició del gran premi internacional “Mundus Vini”, en la seva edició de primavera celebrat a Neustadt an der Weinstraße (Alemanya) els passats dies 18 a 23 de febrer de 2020, ha premiat amb 5 medalles als vins dels cellers Costers del Sió i Raimat, ambdós pertanyents a la DO Costers del Segre. De les 5 medalles aconseguides, 1 és d’Or i les 4 restants són de Plata: • Or per al vi Petit Comitè del Sió negre 2017 del celler Costers del Sió. • Plata per al vi Petit Comitè del Sió blanc 2018 i La Boscana negre 2018, ambdós del celler Costers del Sió. També han obtingut medalla de plata els vins del celler Raimat, Raimat Pirinenca Tempranillo negre 2017 i Raimat Castell Chardonnay blanc 2019 En total, 268 experts en vi es traslladaren a Alemanya per a sis dies de tast a cegues on s’avaluaren un total de 7.500 vins provinents de 45 països diferents. Moltes felicitats als nostres guanyadors: Costers del Sió i Raimat!
Lleida, 11 de març de 2020. La DO Costers del Segre i la DOP Les Garrigues col·laborem per segon any consecutiu amb la finalitat de promocionar el vi i l’oli amb Denominació d’Origen. Ambdós consells reguladors tenen un objectiu comú: promocionar el vi i l’oli de qualitat certificada a les Terres de Lleida. Per aquest motiu, segueixen sumant esforços en aquesta nova campanya de publicitat en Bus a Lleida. La campanya es va iniciar el 2 de març i durant 3 mesos els lleidatans veuran recórrer pels seus carrers un bus de la línia 6, escollit perquè té un ampli recorregut per la capital Lleidatana, ja que inicia el seu trajecte a la Bordeta i circula fins a la zona universitària, passant pels hospitals. Amb el missatge senzill, però alhora clar i directe, i sota el claim: “Lleida, oli i vi amb denominació d’origen”, el disseny reforça l’aliança de dos dels principals sectors de l’alimentació lleidatana: l’oli i el vi amb certificat d’origen i qualitat. Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues La DOP Garrigues La DOP Les Garrigues, entitat certificadora de l’oli acreditada per ENAC, la conformen un total 23 cooperatives/operadores que representen la producció de 28 municipis situats a la comarca de les Garrigues i al sud de les comarques del Segrià i de l’Urgell. Prop de 3.000 productors, amb les corresponents famílies, treballen dia a dia amb l’objectiu de ser cada cop més competitius en qualitat. www.olidoplesgarrigues.com Denominació d’Origen Costers Del Segre La DO Costers del Segre ocupa 7 paisatges de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 38 cellers. Comprèn la part central de la conca del riu Segre entre el Pirineu i la serra de Prades. El seu clima és continental, amb influència mediterrània. www.costersdelsegre.es