Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Tomàs Cusiné, President de la DO Costers del Segre i Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida
La Denominació d’Origen Costers del Segre ha organitzat aquest vespre a Barcelona un acte per a premsa i prescripció de la capital catalana amb un format que s’allunya dels portats a terme fins ara. L’experiència ha consistit en un sopar amb maridatge de gala amb l’objectiu de continuar reforçant la presència de marca de la DO a la plaça més important del mercat català mitjançant un exercici d’apropament al públic i reivindicació del producte propi. L’acte, organitzat amb la col·laboració de la Diputació de Lleida, ha estat presidit per Tomàs Cusiné, President de la DO Costers del Segre, i Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida, que han fet d’ambaixadors de la marca Lleida i dels seus vins davant dels presents. Els assistents a l’acte han pogut gaudir d’una àmplia gamma dels vins que s’elaboren sota l’empara de la DO Costers del Segre, i maridar-los amb una proposta gastronòmica de signatura lleidatana, de la mà de dos dels xefs amb Estrella Michelin del territori: Joël Castanyé, de La Boscana, i Xixo Castaño, del restaurant Malena. Durant el sopar, i seguint amb la vocació de coneixement, autoexigència i transparència de la DO, els assistents han participat d’un joc tertúlia entorn dels atributs i característiques que defineixen els vins de la DO Costers del Segre, conduït pel periodista David Jobé. Abans del sopar, els assistents han participat també d’un tast de vins de la DO Costers del Segre guiat per Anna Casabona, Millor Tastadora dels Premis Vinari 2019 i finalista en el Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2019. Barcelona, 2 de desembre de 2019
@bluecollectors
Lleida, 12 de novembre de 2019 La Denominació d’Origen Costers del Segre acaba de finalitzar la verema 2019 complint les previsions que parlaven d’una reducció de la producció respecte a la mitjana dels anys anteriors, apropant-se als 18 milions de quilos veremats, el que suposaria una baixada d’entre el 10 i el 20% depenent de la zona de producció. La falta de pluges en les zones de secà al llarg de l’any, les gelades del mes de maig i l’onada de calor del mes de juny són els principals motius a l’hora d’explicar aquesta baixada de la producció que ha afectat de manera desigual a les diferents zones de producció que conformen la DO Costers del Segre. Davant de la reducció de producció, però, els viticultors i cellerers es mostren molt satisfets per la qualitat del raïm, que qualifiquen d’excel·lent i amb un molt bon equilibri de sucres i acidesa. Pel que fa a l’estat fitosanitari, es tracta d’una collita de sanitat perfecta, destacant l’absència gairebé total de malalties al raïm. Respecte a les varietats collites, l’Ull de Llebre torna a tenir un pes important a la collita entrada a la DO Costers del Segre, amb un 22% del total, seguida del Cabernet Sauvignon (16%), el Syrah (13%), la Garnatxa negra i el Macabeu, amb un 9 i un 7% respectivament.
Participaran 21 cellers (18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre), juntament amb 7 productors de tapes de proximitat.Lleida, 21 de Juny de 2019. L’Associació sense ànims de lucre, Tastavins organitza la primera Fira de Vins i Tapes de Proximitat a Juneda (Les Garrigues), el proper dissabte 29 de Juny.La jornada s’inicia al matí amb dues xerrades tècniques, que tindran lloc al Complex Cultural de Juneda (C/ Roger de Llúria, 13):De 10h a 11:30h: La biodinàmica com a eina de regeneració dels sòls agrícoles, per Miquel García i Pilar Salillas del Celler Lagravera i David Baixas Lehnberg de Mas Regany.De 11:45h a 13:15h: La dona en el món del vi, per Zoltan Nagy, Gemma Plaza, Sara Pérez.Per l’assistència a les jornades cal inscripció prèvia a la web de la fira www.tastavinsjuneda.cat Per la tarda, a partir de les 18:00h i fins a mitjanit, tindrà lloc a la Plaça Catalunya de Juneda, la primera edició de la Fira Tastavins, amb l’assistència de 21 cellers, 18 dels quals pertanyents a la DO Costers del Segre i 3 cellers convidats de la DO Conca de Barberà, DO Cava i DO Terra Alta.Els cellers de la DO Costers dels Segre que participen a la Fira són Celler Analec, Batlliu de Sort, Cal Cabo, Castell d’Encús, Castell del Remei, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, El Vinyer, L’Olivera, Lagravera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Terrer del Pallars, Tomàs Cusiné, Purgatori de Família Torres, Vila Corona i Vinya els Vilars. A més, aquesta primera edició compta amb la participació de 3 cellers convidats: Celler Forns Raventós (DO Cava), Rendé Masdéu (DO Conca de Barberà) i Tarroné  (DO Terra Alta).A nivell gastronòmic, participaran a la Fira 7 productors de tapes de proximitat: La Cuina de l’Araceli, restaurant La Placeta, Cal Sargaire, xocolata Aynouse, Gremi de Forners de les Terres de Lleida, Masiatero i Formatges d’Agramunt. Tota la vetllada estarà amenitzada per una sessió de vinil de soul, funk & disco a càrrec de Republiq, i música en directe del duet Marta & Gregori. Com a traca final, hi haurà un espectacle de diables i focs d’artifici dels Rojos de Junda. També està prevista la realització d’una activitat solidària a favor d’AFANOC, i amb la col·laboració de l’artista comarcal Gregorio Iglesias Mayo, consistent en la creació d’un quadre de grans dimensions pintat per infinites mans.La primera edició de la Fira Tastavins és possible gràcies a l’empenta i dinamisme de l’Associació Tastavins, juntament amb la col·laboració de l’Ajuntament de Juneda, Denominació d’Origen Costers del Segre, Consell Comarcal de Les Garrigues i Diputació de Lleida.Associació Tastavins JunedaL’Associació Tastavins fou creada l’any 2016 a Juneda i des del seu naixement no ha parat de créixer, arribant a gairebé un centenar de socis. Organitza durant tot l’any tastos i esdeveniments per promoure la cultura del vi a les terres de Lleida.www.tastavinsjuneda.cat