Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Els dies 21 i 22 d’octubre tindrà lloc la 9a edició de la Festa del Vi de Lleida, a la plaça de la Llotja.La Festa, organitzada per Turisme de Lleida, amb la col·laboració de l’Associació Ruta del Vi de Lleida Costers del Segre, substitueix la tradicional Festa de la Verema que se celebrava a Raimat. Durant els darrers 8 anys han passat per la Festa del vi de Lleida més de 200 expositors amb més de 5.000 visitants per edició, consolidant-la com un referent dins el calendari enogastronòmic de Catalunya.Dissabte de 19.00 a 00.00 horesDiumenge d’11.00 a 15.00 horesLa principal novetat d’aquest any seran els tastos guiats pel millor sumiller d’Espanya 2017, Manu Jiménez.Es faran 4 sessions de tast amb vins de la DO Costers del Sesgre vs vins de món, blancs i negres amb la finalitat de comparar l’excel·lent qualitat dels nostres vins amb altres zones vitivinícoles del món. Caldrà fer reserva prèvia a Turisme de Lleida.Amb la participació dels cellers de la DO Costers del Segre: Analec, Boldú, Castell del Remei, Carviresa, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera,  L'Olivera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Terrer de Pallars, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.Completaran la festa diverses actuacions musicals.Més Informació http://web.turismedelleida.cat/landing/lleidavifest/ 
El passat divendres 6 d’octubre l'Auditori de Vilafranca del Penedès va acollir l'acte de lliurament de la cinquena edició dels Premis Vinari, guardons nascuts amb la voluntat de donar a conèixer els millors vins de Catalunya. De les 870 mostres presentades a concurs, només els millors vins puntuats a les primeres rondes durant els mesos de juny i juliol a Monvínic Barcelona, s'han fet un lloc a la final celebrada al Celler Cooperatiu de Rubí.  Els vins han participat en dotze categories, cadascuna de les quals ha rebut un Vinari d'Or, tres Vinari de Plata i cinc Vinari de Bronze.  També s’ha atorgat el Premi Vinari NISSAN al Millor Vi Ecològic, el Premi Vinari AGBAR a la Millor Etiqueta de Vi i els Vinaris Especials a les DO, que reconeixen els tres millors vins de cadascuna de les Denominacions d'Origen de Catalunya.  Els vins de la DO Costers del Segre guardonats son:  VINARI DE PLATACelistia Tierra Negre 2015 – Costers del Sió / Categoria Negres de Criança812 de 2012 – Clos Pons / Categoria Negres de Guarda VINARI DE BRONZESaó Blanc 2016 -  Mas Blanch i Jové / Categoria Blancs de CriançaSaó Abrivat - Mas Blanch i Jové / Categoria Blancs de CriançaPurgatori 2013 - Cellers Torres / Categoria Negres de Guarda  VINARIS ESPECIALS DO COSTERS DE SEGRE Vinari d'Or Especial 812 del 2012 , Clos PonsVinari de Plata Especial Celistia Tierra Negre 2015, Costers del SióVinari de Bronze Especial Purgatori 2013, Cellers Torres  Els premis compta amb el suport de l' Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) i la participació de les associacions catalanes d'enòlegs i sommeliers i de la premsa especialitzada.
Els dies 6, 7, 13 i 14 de setembre en la sala Sunka Lleida de Plusfresc tindran lloc 4 tastos de pera i vi amb denominació d’origen en Producció Integrada. En cada tast es podrà degustar un vi negre i un vi blanc maridats amb tres varietats diferents de pera i s'explicaran les qualitats organolèptiques de la DO i les característiques de la producció integrada.Les places són limitades i per participar en qualsevol dels tastos programats, només cal reservar plaça trucant a la Sala Sunka Lleida.  Els assistents  rebran un obsequi gentilesa de la DOP Pera de Lleida, DO Costers del Segre i Producció Integrada.L’activitat és una acció de promoció conjunta amb la DOP Pera de Lleida, DO Costers del Segre i el Consell Català de la Producció Integrada per tal de promocionar els valors d’aquests productes del territori català, on el seu sistema de producció està certificat i alhora té la garantia d’una DOP. Amb la col.laboració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya i el Fons Europeu agrícola de desenvolupament rural: Europa inverteix en les zones rurals.