Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

 

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Ahir a la nit el celler de Raimat de la DO Costers del Segre va iniciar la verema 2017 amb 6.000 kg de la varietat Chardonnay, una collita destinada a l'elaboració de cava.Amb una extensió de més de 2.000 ha en propietat, la vinya més gran del continent, continuarà la verema amb els ceps destinats a l'elaboració vins blancs, que s'allargarà fina a mitjans de setembre, i finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre el mes d'octubre.Gràcies a les  condicions climatològiques equilibrades en general que s'han donat aquest any a la zona, es preveu una collita de qualitat excel·lent, encara que el rendiment pot veure's reduït fins a un 10% per les tempestes de calamarsa de principis d'any. Segons Xavier Farré, director de viticultura de Raimat “encara que vam tenir un mes juny molt calurós, el juliol ha sigut típicament normal: calor de dia i temperatures suaus a les nits”.
La 48a edició del concurs International Wine and Spirit Competition (IWSC) celebrada a Londres ha guardonat amb 1 medalla d’argent i 2 de bronze els vins de la DO Costers del Segre. La Medalla d’Argent ha estat per al vi Bru de Verdú 14 2012 de Celler Cercavins i les Medalles de Bronze per Saó Abrivat 2012 de Mas Blanch i Jové i Bru de Verdú 2014 de Celler Cercavins. L’ International Wine & Spirit Competition (IWSC) establerta al 1969, va ser el primer concurs del seu gènere creat per cercar, recompensar i promocionar els millors vins, begudes destil·lades i licors del món. En la seva 48ª edició, la cerca incessant d’Excel·lència que porta a terme l’ IWSC reforça cada aspecte del concurs actual. El concurs està estructurat en dos fases separant vins procedents de l’Hemisferi Nord (març al maig) i de l’Hemisferi Sud (juny a l’agost).
La 14ª edició dels Decanter World Wine Awards celebrat a Londres el passat mes de maig ha guardonat els vins de la DO Costers del Segre amb 3 medalles d’Argent, 10 de Bronze i 5 recomanacions. Els vins de la DO Costers del Segre guardonats amb medalla d’Argent són:  SIÓS CAU DEL GAT 2014 de Bodegas Costers del Sió  BRU DE VERDÚ 14 2012 de Celler Cercavins  GEOL 2014 de Tomàs Cusiné Els vins guardonats amb medalla de Bronze són:  CELISTIA AIRE 2014 i SIÓS LES CREUS 2014 de Bodegas Costers del Sió  1780 2012 i GOTIM BRU 2015 de Castell del Remei  BRU DE VERDÚ 2014 de Celler Cercavins  PETIT SAÓ 2014 i SAÓ ABRIVAT 2012 de Mas Blanch i Jové  RAIMAT 100 2015 de Raimat  VILOSELL 2014 de Tomàs Cusiné  PURGATORI 2014 de Bodegas Torres També s'ha fet entrega de recomanacions als vins ALTO SIÓS 2013, BOSC SILVESTRE 2014, CELISTIA TIERRA 2015 i LA BOSCANA 2015 de Bodegas Costers del Sió i COLORS 2014 de Cérvoles Celler. Els premis convocats anualment per la revista Decanter, són considerats uns dels més prestigiosos del món. El jurat estava format per 219 experts entre ells 65 Master of Wine, 20 Master Sommeliers, distribuïdors i periodistes que van tastar a cegues 17.200 mostres presentades a concurs. En total s’han repartit 14.685 premis: 26 Platinum Best in Show, 175 Platí, 455 medalles d’or, 3.340 medalles d’ argent, 7.038 medalles de bronze i 3.651 recomanacions.