Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Dels 106 vins puntuats, 1 ha estat considerat Bo (80 a 84 punts), 55 Molt Bons (85 a 89 punts) 49 Excel·lents (90 a 94 punts) i 1 Excepcional (95 a 100 punts) reconeixent així l’alta qualitat dels vins del nostre territori. La màxima puntuació ha estat per Cérvoles Estrats 2012 de Cérvoles Celler que amb 95 punts ha entrat al podi dels millors vins de la Guia considerats Excepcionals. Els vins de la DO Costers del Segre puntuats entre 90 i 94 punts són: Bodegas Costers del Sió: Alto Siós 2013 (92), Finca Siós 2014 (91), Siós Brut blanc de noirs 2014 (91), Siós Rosé 2014 Brut Reserva (91) i Siós Cau del Gat 2014 (90).Bodegas Torres: Purgatori 2013 (92).Castell d’Encús:  Ekam Essència Semidulce 2013 (94), Thalarn 2014 (93), Quest 2013 (93), SO2 2014 (93), Taleia 2015 (93), Acusp 2014 (91), Ekam 2015 (90) i Taïka 2012 (90).Castell del Remei:  1780 ’13 (90) i Oda Negre 2015 (90). Cérvoles Celler: Cérvoles Estrats 2012 (95) i Cérvoles 2014 (90).Clos Pons: Clos Pons 812 (93), Roc Nu 2011 (92), Roc de Foc 2013 (91), Alges 2013 (90) i Sisquella 2015 (90). L’Olivera: Agaliu 2015 (91), Eixaders 2014 (90) i Missenyora 2015 (90).Lagravera: Ónra MoltaHonra blanc 2014 (92), Ónra Dolç Solera (91), La Pell negre 2014 (90) i Ónra blanc 2015 (90).Letitvi: Dos Mons 2015 (90).Mas Blanch i Jové: Saó Expressiu 2010 (92), Saó Bl. 2015 (91) i Saó Abrivat 2012 (90).Raimat: Raimat 100 2015 (92), Vol d’Ànima de Raimat Rosé 2016 (90) i Raimat Boira 2015 (90).Sauvella: Mirífica 2009 (91), Qarant 2009 (90) i Luscinia Eximia 2011 (90).Terrer de Pallars: Conca de Tremp 2015 (90), Conca de Tremp Blanc 2016 (90) i Carràmia 2015 (90).Tomàs Cusiné: Finca Racons 2015 (93), Geol 2015 (93), Auzells 2016 (92), Finca Comabarra 2012 (92), La Serra del Vent 2016 (92), Finca Barqueres 2015 (91) i Vilosell 2015 (90). Guía Peñín està elaborada per José Peñín, periodista i expert vitivinícola en col·laboració amb un equip d’experts professionals del món de l’enologia. Durant varis mesos s’han realitzat meticulosos tastos de vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una visió del panorama enològic espanyol.  Enguany la Guía Peñín de los Vinos de España 2018 ofereix informació de més de 11.500 vins tastats de més de 2.100 cellers. Es destaca un cop més el nivell qualitatiu dels vins que manté una tendència a l’alça.
Del 23 al 29 d’octubre, 25 hotels emblemàtics i amb història de Barcelona, ofereixen, per sisè any consecutiu, tastos de vins amb denominació d’origen catalana en els seus espais més íntims i inspiradors. La DO Costers del Segre organitza dos sessions de tast a l' Hotel Catalonia Barcelona Plaza (Plaça Espanya 6-8) de 19h a 20:30h les següents dates:1a Sessió:  26 d'octubre  2a Sessió:  27 d'octubre  Ambdós sessions estaran conduïdes per Jordi Martínez, sumiller, que explicarà les característiques dels vins elaborats en la Denominació d'Origen Costers del Segre. Els assistents podran degustar 6 vins diferents dels cellers Cercavins, Clos Pons, L'Olivera, Mas Ramoneda, Raimat i Vila Corona.La campanya Hotels amb DO organitzada per l'INCAVI i el Gremi d’Hotels de Barcelona, compta amb la col.laboració de les DO's catalanes.Més informació: http://www.mesqhotels.cat/hotel/catalonia-barcelona-plaza/  
Els dies 21 i 22 d’octubre tindrà lloc la 9a edició de la Festa del Vi de Lleida, a la plaça de la Llotja.La Festa, organitzada per Turisme de Lleida, amb la col·laboració de l’Associació Ruta del Vi de Lleida Costers del Segre, substitueix la tradicional Festa de la Verema que se celebrava a Raimat. Durant els darrers 8 anys han passat per la Festa del vi de Lleida més de 200 expositors amb més de 5.000 visitants per edició, consolidant-la com un referent dins el calendari enogastronòmic de Catalunya.Dissabte de 19.00 a 00.00 horesDiumenge d’11.00 a 15.00 horesLa principal novetat d’aquest any seran els tastos guiats pel millor sumiller d’Espanya 2017, Manu Jiménez.Es faran 4 sessions de tast amb vins de la DO Costers del Sesgre vs vins de món, blancs i negres amb la finalitat de comparar l’excel·lent qualitat dels nostres vins amb altres zones vitivinícoles del món. Caldrà fer reserva prèvia a Turisme de Lleida.Amb la participació dels cellers de la DO Costers del Segre: Analec, Boldú, Castell del Remei, Carviresa, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera,  L'Olivera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Raimat, Terrer de Pallars, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar i Vinya els Vilars.Completaran la festa diverses actuacions musicals.Més Informació http://web.turismedelleida.cat/landing/lleidavifest/