Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

Els vins de la DO Costers del Segre han estat reconeguts amb 4 medalles d’Or i 2 de plata en la darrera edició del concurs celebrada a la Terra Alta. La 6ª edició del concurs Grenaches du Monde, celebrada el passat 14 d’abril a Gandesa, ha guardonat tres cellers de la DO Costers del Segre: Bodegas Costers del Sió, L’ Olivera i Joan Boldú.Medalles d’Or: Finca Siós 2015 i Siós Cau del Gat 2015 de Bodegas Costers del Sió (Balaguer) en la Categoria Vins d’assemblage. Rasim vimadur 2015 de L’Olivera (Vallbona de les Monges) en la Categoria monovarietal.Ventallola 2016 de Joan Boldú (Verdú) en la Categoria monovarietal.Medalles de plata:Bosc Silvestre 2015 i Celistia Aire 2015 de Bodegas Costers del Sió (Balaguer) en la Categoria vins d’assemblage.El certamen està organitzat pel Consell Interprofessional dels Vins del Rosselló amb l'objectiu de prestigiar la garnatxa en la llista de les varietats internacionals, i està obert a totes les categories de vins (tranquils, fortificats, escumosos, vins dolços naturals, vins de licor, etc.).En aquesta edició han participat prop de 800 vins procedents de Espanya, França, Itàlia, Sud-àfrica, Austràlia, Macedònia, Canadà, Líban, Grècia, etc…) i un centenar de tastadors professionals de més de 60 països han estat els encarregats d'escollir els premiats. En total s’han atorgat 259 medalles: 148 Medalles d’Or i 111 Medalles d’Argent. Un cop més, el prestigi vitícola i enològic de la DO Costers del Segre es veu reforçat amb aquestes 6 noves medalles que premien l’alta qualitat dels seus vins.
El passat dissabte dia 18 de març, l'Hotel Carlemany de Girona situat a la plaça Miquel Santaló, va acollir el XXIII Concurs de Vins i Caves de Catalunya - GIROVI'18, amb la participació de més de 200 mostres de totes les DO catalanes.Els vins de la DO Costers del Segre han estat reconeguts amb 2 medalles d’Or i 2 de Bronze. Les medalles d’Or han estat per a dos vins del Celler Analec (Nalec): La Creu 2015 i Sort d’Abril 2014. Les medalles de Bronze han estat per al vi Montsec 2016 del Celler de Montsec (Artesa de Segre) i Purgatori 2014 del celler Família Torres.El jurat que estava format per 220 tastadors experts, enòlegs, sommeliers, professors i alumnes i ex alumnes de l’Escola d’Hostaleria de Girona i l’Escola Tastavins del Gironès, elaboradors, comerciants i restauradors ha tastat a cegues les mostres participants al concurs i han determinat els vins i caves guardonats en les diferents categories.En total s’ han premiat 82 mostres i s’ han repartit 26 medalles d’or, 31 d’ argent i 25 de bronze.El concurs està organitzat per Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya amb la col·laboració de la Diputació de Girona i el recolzament del Foment del Treball, Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Girona, la Federació d'Organitzacions Empresarials (FOEC), l'Associació Catalana de Sommeliers i la Federació d’Associacions d’Hosteleria.
L’acte anava dirigit als restauradors de la província de Lleida, que van poder tastar en primícia els vins de la DO Costers del Segre que triomfaran en la Guía Peñín 2019.Lleida, 20 de Març de 2018. DO Costers del Segre juntament amb Ruta del Vi de Lleida han organitzat, per primera vegada en la seva història, una “Jornada d’Ampolles Obertes”, en la qual es va oferir als restauradors de la província de Lleida la possibilitat de tastar en primícia els vins que triomfaran en la propera edició de la Guía Peñín 2019.L’acte va tenir lloc en a la Casa de la Volta de la Seu Vella de Lleida, l’edifici més emblemàtic de la ciutat. En total, més de trenta restauradors de la província de Lleida van poder tastar 112 vins, dels quals n’hi havia 60 de negres, 33 blancs, 8 rosats, 8 escumosos i 3 dolços.La jornada, que va transcórrer durant dues hores, té l’objectiu de donar a conèixer la gran qualitat dels vins de la DO Costers del Segre i promoure la cultura enològica dins els restaurants de Lleida.La Denominació d’Origen Costers del Segre es va crear l’any 1986 i està formada per set terrers repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.L’Associació de la Ruta del Vi de Lleida és un organisme autònom que uneix les iniciatives dels sectors públic i privat per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les terres de Lleida.