Terres d’interior. Vins amb caràcter.

Welcome to Costers del Segre

La nostra D.O.

Conèixer la cultura del nostre vi és la millor manera de descobrir les terres lleidatanes. Un vi que es caracteritza per la seva qualitat i producció i per cellers amb encant situats en bells paratges naturals...

La Denominació d’Origen Costers del Segre és un mosaic format per set territoris repartits al llarg de tota la conca del riu Segre i del Pirineu lleidatà amb l’objectiu d’agrupar i dotar d’entitat pròpia la vitivinicultura de la província de Lleida.

La nostra DO compta amb unes característiques pròpies i ben definides que la diferencien de les altres, com la nostra privilegiada situació de sòls amb composició calcària i un clima mediterrani marcat, que presenta unes fortes oscil·lacions tèrmiques estacionals i diàries, fets que el fan ideal per al cultiu de la vinya.

DESCOBREIX-LA

Els cellers

Un altre tret característic és l’elevat enginy i imaginació dels viticultors i elaboradors de les terres lleidatanes. Costers del Segre és una regió amb una modernitat i innovació aplicades a la viticultura úniques i sostenibles.

EXPLORA
 

Els nostres vins

En el conjunt de la nostra DO, les varietats blanques predominants són les tradicionals: Macabeu  i Parellada. Això fa que els blancs de la regió de Costers del Segre siguin uns vins de perfil més clàssic, és a dir, lleugers, afruitats i acidulats. L’exitosa aclimatació del Chardonnay a la regió ha obert la porta a vins de característiques més modernes, ja siguin vins joves o fermentats amb bóta de roure, perquè presenten una major estructura i es fa més present el seu caràcter varietal. 

Entre les varietats negres predominen el Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah i Pinot Noir, però també es cultiven les varietats tradicionals, sobretot l’ Ull de llebre, la Garnatxa i el Trepat. Dins dels matisos lògics que el terrer de cada territori imprimeix als seus raïms, els vins negres de la DO Costers del Segre es caracteritzen perquè tenen una aroma potent i un gust equilibrat, alhora que ofereixen una bona expressió tànnica i en boca resulten saborosos, amples i estructurats.

EXPLORAR

Programa de sostenibilitat

Costers del Segre, primera DO amb programa de sostenibilitat propi, amb l’objectiu de la millora contínua per prevenir el millor possible els recursos que tenim avui sense posar en perill els de demà i tenint en compte la salut ambiental, la viabilitat econòmica i la responsabilitat social.

No front page content has been created yet.

Darreres Novetats

DO Costers del Segre va organitzar una Mostra de Vins de Lleida als jardins del restaurant La Boscana, en el marc del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya 2018.El menú degustació elaborat pel xef Joel Castanyé, fou maridat amb vins “experimentals i de petites produccions” de la DO Costers del Segre.Bellvís, 25 de Juny de 2018.En el marc del Concurs del Millor Sommelier de Catalunya 2018, la DO Costers del Segre va organitzar una Mostra de Vins de Lleida als jardins del restaurant La Boscana de Bellvís.En total, varen assistir 22 cellers pertanyents a la Denominació d’Origen Costers del Segre, que van donar a degustar els seus excel·lents vins a més de 100 persones entre les que es trobaven sommeliers, periodistes, autoritats i prescriptors del món del vi.Seguidament tingué lloc el sopar elaborat pel xef Joel Castanyé del Restaurant La Boscana, que compta amb una estrella Michelin, on cadascun dels plats del menú degustació foren maridats amb vins experimentals o de petites produccions de la Denominació d’Origen lleidatana.Ferran Vila, del restaurant La Banyeta de Banyoles es el millor sommelier de Catalunya 2018. El títol el va concedir l’Associació Catalana de Sommeliers després que els 14 aspirants demostressin durant tot el dia les seves habilitats en diferents proves, com un examen escrit, decantació, tast i idiomes. 
La 15ª edició dels Decanter World Wine Awards celebrat a Londres el passat mes de maig acaba de publicar els seus resultats. Els vins de la DO Costers del Segre han estat reconeguts amb 2 medalles d’Argent i 3 de Bronze. Els vins de la DO Costers del Segre guardonats amb medalla d’Argent  són:SIÓS BOSC SILVESTRE 2015 de Bodegas Costers del SióRAIMAT 100 de celler RaimatEls vins guardonats amb medalla de Bronze són:CELISTIA AIRE 2015 i SIÓS CAU DEL GAT 2015 de Bodegas Costers del SióPURGATORI 2015 de Bodegas TorresEls premis convocats anualment per la revista Decanter, són considerats uns dels més prestigiosos del món. El jurat estava format per 275 experts entre ells 59 Master of Wine,  25 Master Sommeliers, distribuïdors i periodistes que van tastar a cegues 16.903 mostres presentades a concurs.Un cop més, el prestigi vitícola i enològic de la DO Costers del Segre es veu reforçat amb aquestes 5 noves medalles que premien l’alta qualitat dels seus vins.   
La nova imatge simbolitza la riquesa de la diversitat d’un territori en el que conviuen vins de 7 paisatges diferents, amb un origen comú: sòls pobres i un clima continental amb influència mediterrània.El 80% de la producció de la regió forma part d’un programa pioner a Espanya que vetlla per un cultiu sostenible de la vinya i unes bones pràctiques en l’àmbit social, mediambiental i econòmic.Lleida.Lleida, maig 2018.- La Denominació d’Origen Costers del Segre ha presentat la seva imatge, renovada després de 18 anys, a l’Aula Magna de l’Institut d’Estudis llerdencs. Xavier Farré, President de la DO Costers del Segre ha exposat els motius i el procés de la renovació fomentada en que la imatge de Costers del Segre havia quedat desfasada i la nova simbolitza la riquesa de la diversitat d’un territori en el que conviuen vins de 7 paisatges diferents, amb un origen comú: sòls pobres i un clima continental amb influència mediterrània.El logotip antic implementat a l’any 2000 no representava l’essència de modernitat i innovació que caracteritza la DO ni l’estil dels seus vins amb la barrica. Cada vegada es fa menys ús de la tècnica de la fusta i és massa genèric en el món del vi; no aportava cap valor a la DO.A més, el territori espanyol amb més compromís amb la sostenibilitat representa ara, en el seu logotip, aquest valor diferencial que tant l’identifica amb el color verd. El 80% de la producció de la regió ja forma part d’un programa pioner a Espanya que vetlla per un cultiu sostenible de la vinya i unes bones pràctiques en l’àmbit social, mediambiental i econòmic.Pau Llop, dissenyador de l’estudi 131.gd, ha aprofundit en els aspectes més tècnics del nou disseny amb una subtilesa que es percep actual i elegant i és més susceptible a connectar amb el consumidor.DO Costers Del SegreLa DO Costers del Segre ocupa 7 terroirs de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 37 cellers. Comprèn la part central de la conca del riu Segre entre el Pirineu i la serra de Prades. El seu clima és continental, amb influència mediterrània.Amb la col.laboració del: Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural: Europa inverteix a les zones rurals.